Day 03; which (if any) of the movies have made you angry because they’ve ignored important parts of the books?

downloadfile-1

Okej så det här med att göra inlägg varje dag funkade sådär, men  det är väl så det blir när man har jobb och annat planerat så pass att man inte ens hinner öppna datorn alls.

Men nu är det nästa i denna 30 dagars utmaning!

* Snapes utmaning, Harry Potter and the philophiser stone… verkligen Warner Bros?! Ni har med alla utom en av de olika uppgifter/faror som den gyllene trion får gå igenom, utspela Potter och Weasley’s mod och talang i flyga kvast och spela trollkarl schack… men inte Grangers intelligens när hon knäcker Snapes trolldrycks uppgift?! F off Warner Bros…

* Peeves… Han må kanske inte störa mig lika mycket som annat med att han inte Sydney till över huvud taget i filmerna, men han är ändå en grej som jag hade velat se!

* Midnatts duellen, Harry Potter and the Philophiser stone… I boken visar den ganska tydligt hur stora Egon både Malfoy och Potter har, och huruvida deras rivalitet byggts upp, vilket jag tycker om att garva åt. Men jag tycker att det är en väldigt viktig detalj i sig. Dessutom, vem vill inte se en ball Midnatts duell?!

* Squibs… asså, det är ju inte lika uppenbart huruvida MR. Filch kan utöva magi eller ej i filmerna samt varför han inte har någon stav över huvud taget, medan i böckerna är det väldigt tydligt förklarat. En ganska liten detalj som gör en så stor skillnad. Just sayin’.

* Firenze som spådomskonst professor… Hallå?! En kentaur som som lär ut spådomskonst är en stor grej! Varför utelämna något sånt?!

* Sökandet efter halvblods prinsen… Ett riktigt praxis exemplar på att böckerna är 10kx bättre än filmerna! Granger i böckerna är totalt uppslukad över att hitta vem det än må vara som kallar sig för ”halvblods prinsen”. I filmen får vi max 10 min utav ”vem är halvblods prinsen?”.

* Teddy Lupin… ungen var redan född när Lupin och Tonks dog och inte fan nämns detta i filmen ens en sekund!

Detta är mina so far saker som jag stör mig på med filmerna.

Join the discussion

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

The Nerdy Fitness Girl

Felicia Ingren, 22 år. Stockholm.
Pluggar till frisör på Style Education söder om Stockholm City. Jobbar även nu mera med Youtube!

Harry Potter nörd, musik galning, konst tokig (tatueringar, teckningar etc.), skriva, träning och diverse pyssel. Äger även en hobbyverksamhet!

Skriver om allt gott och blandat i min vardag. Nördiga saker av dess olika slag, hälsosamt och fitness!

Translate