Samhain

20161204_001424

Jag vet att det redan gått en väldigt lång tid sedan Samhain va, men jag fick aldrig till något bra tillfälle att fira det. Ikväll däremot tände jag ett ljus och drog min vanliga ritual som jag brukar göra vid denna underbara händelse.

Jag brukar inte dela med mig till utomstående huruvida jag firar mina olika högtider inom den wiccanska delen av mitt liv, men denna gång tänkte jag faktiskt dela med mig utav min ritual för Samhain.

Min ritual håller vanligtvis på ungefär en till två timmar, beroende på huruvida jag känner att jag behöver meditera. Men jag tänder ett stort ljus och ger gudinnan och guden ett tyst farväl och därefter säger en enkel liten hymn om man ska kalla det så;

May all that is hidden be revealed by the godess and the god!

We bid them farwell.

May the emerging turths inspire us to shamless acts of beauty and compassion!

May the ancestors nuture the living.

May new life be born into abundance and love.

May the emerging turths inspire us to shamless acts of beauty and compassion!

We bid them farwell.’

May all that is hidden be revealed by the godess and the god!

So mote it be.

Sedan låter jag ljuset brinna medan jag mediterar i som sagt så länge som jag känner att jag behöver. Efter att jag mediterat klart, tar jag ytterligare ett tyst farväl till gudinnan och guden och blåser ut ljuset och låter rökelserna som uppstår från ljuset omge hela rummet i en renande mening.

Det är en väldigt avslappnande men än dock känslofylld ritual som jag gör varje år vid Samhain. Det är nog min absoluta favorit högtid på det wiccanska året.

Join the discussion

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

The Nerdy Fitness Girl

Felicia Ingren, 22 år. Stockholm.
Pluggar till frisör på Style Education söder om Stockholm City. Jobbar även nu mera med Youtube!

Harry Potter nörd, musik galning, konst tokig (tatueringar, teckningar etc.), skriva, träning och diverse pyssel. Äger även en hobbyverksamhet!

Skriver om allt gott och blandat i min vardag. Nördiga saker av dess olika slag, hälsosamt och fitness!

Translate